Praktische vragen en antwoorden

foto van de Glamourstudio op de boulevard in Oostende
Glamourstudio op de boulevard in Oostende voor de gemeente Oostende

 

Wat neem je mee?

Een fotostudio bestaat uit een zuil met daarin de printer en de computer bovenop. Daarnaast een statief met de camera en een statief met studioflitser. Ik heb dus ook altijd eigen licht bij me! Tegenover de zuil staat de achtergrond waar uw gasten poseren. Soms staand, soms zittend. Bij studio's waar kleding bij hoort staat aan de zijkant nog een kast met kleding. 

 

Wat heb je van ons nodig?

Op een plek van 4 meter lang, 2,25 breed en 2,50 hoog kunnen we al onze studio's kwijt. De hoogte is nodig voor de achtergrond en de flitsparaplu. Wel is het nodig dat er wat ruimte om de werkplek heen is waar mensen kunnen kijken en op hun beurt kunnen wachten.

Stroom? Een stopcontact van 220 volt 16 ampére is genoeg.

Tenslotte: liefst niet op een te rumoerige plek, zoals in het volle geluid van een DJ of band. Het werkt zo veel fijner als je even met gasten kan praten of ze een aanwijzing kan geven.

 

Hoe lang werk je?

De normale werktijd van een studio is 4 uur. Uitbreiding is natuurlijk mogelijk.

  

Hoeveel foto's kunnen er gemaakt worden?

De aantallen gemaakte foto's kunnen flink verschillen. Want als je mensen moet verkleden duurt het langer om er 5 te verkleden dan het duurt om er 2 te verkleden. Dus maak je in het eerste geval minder foto's. Maar... er staan na 4 uur wel ongeveer even veel mensen op de foto's. En iedereen die dat wil krijgt een afdruk van de foto mee. Met de snelle printers van vandaag (ik werk met de snelste dye sublimation printer die er is, de DNP S620) kan iedereen meteen een eigen afdruk meekrijgen. Dus of je 50 foto's van groepjes maakt of 90 foto's van stelletjes- er gaan in beide gevallen ongeveer evenveel mensen met een foto naar huis.

 

Bij studio's waar niet verkleed wordt of waar mensen zichzelf aankleden gaat het fotograferen sneller. Hier kom je sneller tot 100 of meer foto's in 4 uur tijd. Al is ook hier 1 foto voor een stelletje sneller afgedrukt dan 5 foto's voor een groepje en kun je in het eerst geval meer foto's maken. Maar ook hier is dan toch het aantal mensen wat een afdruk krijgt ongeveer gelijk. Het aantal afdrukken kan oplopen tot een maximum van 400. Dat wordt alleen bij zeer grote drukte met veel groepjes gehaald.

 

Kan er een logo of tekst op een foto?

Natuurlijk. Bij alle studio's is het, soms tegen meerprijs, mogelijk om logo's of teksten mee te drukken. Ook is het mogelijk om in samenwerking tot een speciale cover of lay out te komen. En U mag de Cover ook zelf aanleveren.

 

Kunnen de gasten de foto ook digitaal krijgen?

Jazeker. Ik zet de foto's na het evenement zo snel mogelijk op www.hierstaatuwfoto.nl/uwnaam. Dat is een site waar Uw gasten hun foto gratis van kunnen downloaden. Bij elke foto krijg de gasten een kaartje met een link naar de site mee die alleen voor dat evenement gemaakt wordt.

De organisatie kan de foto's ook via Wetransfer toegestuurd krijgen om ze op hun eigen site te zetten.

 

Kan je ook buiten werken?

Dat kan, maar in een tent die de organisatie aan moet leveren. En daarin moet ivm. de apparatuur droog zijn, en redelijk windvrij omdat de achterdoeken en bij sommige studio's de hoeden al snel wegwaaien.

  

Wanneer krijgen de gasten hun foto?

De foto wordt meteen na het maken voor elke gast op de foto geprint en meegegeven. Dat is een onderdeel van de pret: je foto meteen krijgen en kunnen delen met anderen. De foto's worden meegegeven in een afsluitbaar plastic hoesje zodat ie thuis komt zonder bier er op.

 

 

Foto van Studio 1900 bij een diner in het Scheepvaartmuseum
Studio 1900 bij een diner in het Scheepvaartmuseum